Praktische informatie

Praktische informatie

Praktische informatie

Praktische informatie

Boekingen

Het boeken van een reis bij en door Orion Reizen gebeurt onder voorwaarde van wederzijdse toezegging. Na het boeken wordt de factuur opgemaakt en toegestuurd per e-mail en/of, indien gewenst, per post.

 

De betalingsprocedure is als volgt: je voldoet een aanbetalingsbedrag van 10% van de reissom na ontvangst van de factuur. Het restbedrag dient uiterlijk 6 weken voor vertrek op onze rekening te staan. In sommige gevallen, bijvoorbeeld als er een individueel vliegticket door ons moet worden gekocht, kan de aanbetaling hoger zijn dan 10%.

Reis- en annuleringsvoorwaarden

Op alle boekingen bij Orion Reizen zijn deze reisvoorwaarden van toepassing. Bij boeking verklaar je je akkoord met deze voorwaarden.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Orion Reizen (KvK nr. 30161929) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Calamiteitenfonds


Orion Reizen (KvK 30161929) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de door ons georganiseerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

  • “(een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.”

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Negatief reisadvies


Over deze term zijn zeer veel misverstanden. Er worden door verschillende organisaties reisadviezen gegeven, onder andere door Buitenlandse Zaken. Dit zijn echter nooit meer dan adviezen, zonder juridische waarde. De grote vraag bij reisadviezen is altijd: mag de reis kosteloos geannuleerd worden? In principe blijven de annuleringsvoorwaarden altijd geldig, mede omdat luchtvaartmaatschappijen en ook reisagenten ter plaatse vaak geen rekening houden met Nederlandse negatieve reisadviezen. Uit coulance overwegingen zullen veel luchtvaartmaatschappijen en vrijwel alle lokale agenten echter kosteloos annuleren meestal wel toestaan, als er sprake is van een negatief reisadvies en zeker in het geval van een calamiteit. In dat geval brengt Orion Reizen ook geen annuleringskosten in rekening. Als het Calamiteitenfonds een calamiteit heeft geconstateerd (zie onder Calamiteitenfonds), worden de meeste kosten door dit fonds gedekt. Er is dus helaas geen eenduidig antwoord te geven op de vraag of je kosteloos mag annuleren in geval van een negatief reisadvies. Dit hangt af van de boven aangeduide omstandigheden.

Verzekeringen

Wij raden reizigers sterk aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Daarnaast is een reisverzekering verplicht. Desgewenst kun je beide via Orion Reizen afsluiten. Je kunt dit mondeling of per e-mail aangeven. Een annuleringskostenverzekering kost 5,5 % van de reissom. De voorwaarden vind je hier. Een reisverzekering kost in Europa € 1,15 per dag plus eventueel extra geneeskundige kosten voor € 0,30 en/of ongevallen voor € 0,15 per dag. Buiten Europa zijn deze bedragen: € 1,95 per dag met € 0,40 voor geneeskundige kosten en €0,15 voor ongevallen. De voorwaarden van de reisverzekering vind je hier. Daarnaast wordt er een bedrag aan assurantiebelasting (7,5% van de premie) en poliskosten (€ 4,50) berekend. Wij sluiten de verzekeringen af bij de Europeesche.

Vaccinaties en gezondheid


Voor veel bestemmingen waar wij reizen naartoe organiseren, worden door artsen speciale voorzorgsmaatregelen (zoals vaccinaties) aangeraden. Orion Reizen is niet bevoegd om hier informatie over te verstrekken. Wij verwijzen je hiervoor naar de GGD of naar de volgende websites:

 

Je kunt ook bellen met de informatielijn voor reizigers, 0900-9584 (niet gratis)
.

Visa

Voor sommige landen waar wij reizen naar toe organiseren is een visum verplicht. Informatie hierover vind je bijvoorbeeld op www.visum.nl of op www.ambassade.startpagina.nl. Voor alle vluchten via de Verenigde Staten, ook bij een tussenlanding of een overstap, is een zogenaamde visa waiver verplicht. Zonder kom je het land niet in! Deze visa waiver is eenvoudig en snel via deze link aan te vragen.

Duurzaam reizen

Orion Reizen vindt duurzaam reizen erg belangrijk. Wij werken samen met lokale agenten die op een zo duurzaam mogelijke wijze de reizen voor ons uitvoeren, rekening houdend met de effecten van de reis op het klimaat, het milieu, de lokale bevolking e.d. Vaak steunen zij ook diverse lokale projecten en zijn zij op vele vlakken bezig met duurzaamheid. Een goed voorbeeld hiervan is onze agent Khiri Travel. Wij kiezen bewust voor kleinschalige accommodaties en werken veel samen met de lokale bevolking, omdat wij het belangrijk vinden dat ook zij meeprofiteren van onze reizen. Helaas is het reizen naar verre landen met een vliegtuig verre van duurzaam. Wel kan je de impact van je reis compenseren en er daarmee voor zorgen dat je klimaatneutraal reist. Als je dat wat lijkt, kijk dan eens bij Green Seat hoe dit in zijn werk gaat.

Projecten

Orion Reizen steunt twee kleinschalige ontwikkelingsprojecten: de Stichting Waterdragers en de Stichting Chiapas Indianen. De Stichting Waterdragers ondersteunt kleinschalige projecten op het platteland van Nepal en Cambodja, die volledig opgezet en gerund worden door lokale mensen. De Stichting Chiapas Indianen steunt diverse projecten voor de Maya indianen in de staat Chiapas in Mexico. Ook deze projecten komen voort uit de lokale dorpsgemeenschappen. Juist omdat beide stichtingen lokale mensen ondersteunen die zelf aangeven wat er nodig is, is het effect van deze steun bijzonder groot.


Nuttige links

  • Informatie over stopcontacten en voltages overal ter wereld, vind je hier.
  • Een overzicht van geldautomaten over de hele wereld, vind je hier
  • Een valuta calculator voor bijna alle valuta ter wereld, vind je hier.
  • Informatie over mobiele telefonie in en vanuit het buitenland vind je op de website van je provider, of in dit overzicht

Privacy

Wij zijn er van bewust dat je vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om jouw privacy te beschermen. Op deze onze privacypagina laten we je weten welke gegevens we verzamelen als je onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee je gebruikservaring verbeteren. Zo snap je precies hoe wij werken.